CSK missade tumör i tio månader

Skåne/Kristianstad Det var i januari som mannen sökte vård på grund av svåra smärtor i magen.
Publicerad 19 juli 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
Foto: David Gustafsson/Arkivbild
Foto: David Gustafsson/Arkivbild

Det var i januari som mannen sökte vård på grund av svåra smärtor i magen. En röntgen gjordes, men inget fel kunde hittas. När mannen sen i september igen fick ont i magen gjordes en ny röntgen. Då hittades en tumör i hans högra njure som också hade spridit sig vidare till bland annat levern. När röntgenbilderna från i januari granskades igen så kunde tumören tydligt ses på även de bilderna. Enligt den ansvariga läkaren har han förmodligen råkat trycka på fel knapp i januari, vilket har gjort att bilden inte granskades två gången, vilket annars är brukligt. Felet anmäldes till Socialstyrelsen av primärvården.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.