Kritik mot höjd LSS-hyra

Broby Mats-Erik Nilsson berättar att han inte har fått veta någonting på förhand om hyreshöjningen.
Publicerad 20 juli 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Mats-Erik Nilsson
Mats-Erik Nilsson

Mats-Erik Nilsson berättar att han inte har fått veta någonting på förhand om hyreshöjningen. Han sitter med i det kommunala handikapprådet. I rådet sitter också Tommy Aspegren (FP), som i egenskap av ordförande i omsorgs- och utbildningsutskottet, var den som fattade beslut om hyreshöjningen. – Ingenting sades om detta på senaste mötet. Det här kom som en blixt från klar himmel, säger Mats-Erik Nilsson. Han säger att han kommer att försöka gå till botten med hur kommunledningen har resonerat när de kommit fram till att höja hyran på det här viset. – Vi måste få klarhet i varför man gör på det här sättet. Som Norra Skåne berättade i torsdagstidningen är det en dom i regeringsrätten från 2005 som möjliggör för kommuner att ta ut hyra även för gemensamhetsutrymmen på LSS-bostäder. – Men många kommuner tar ändå inte ut hyra för den delen, säger Mats-Erik Nilsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.