Det går som på räls när besöksrekord slås

Osby Under fredagen vimlade det av barn och vuxna med barnasinnet kvar på Lekoseum i Osby.
Osby • Publicerad 21 juli 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
Brios träjärnväg lockar alla åldrar. De flesta verkar att ha lekt med en sådan någon gång i livet. Foto: Lasse Lindell
Brios träjärnväg lockar alla åldrar. De flesta verkar att ha lekt med en sådan någon gång i livet. Foto: Lasse Lindell

Under fredagen vimlade det av barn och vuxna med barnasinnet kvar på Lekoseum i Osby.

Men detta vimmel var en stilla viskning jämfört med rusningen på torsdagen då besöksrekord slogs och köerna ringlade långa.

– 1 000 besökare räknade vi in. Tidigare har vi haft 700 under en dag, och det är mycket redan det, säger Solveig Nordh, en nöjd verksamhetschef på Lekoseum.

Att leksakshistorien i Osby och byarna runt omkring fascinerar förstår man av alla språk som talas i lokalerna. Träjärnvägen har alla lekt med, vare sig de kommer från Schweiz eller Holland.Och igenkännandets glädje är stor när ett gäng vuxna göteborgare hittar barndomens trähäst i en monter.

Lekoseum är kommunens främsta turistmagnet. Frågan är, om ens någon annan avgiftsbelagd attraktion i hela Nordostskåne lockar fler än 1 000 besökare under en dag...– Detta är nog på gränsen av vad vi klarar av. Studenterna som feriearbetar här har sannerligen fått göra skäl för sina löner. De har varit helt fantastiska, konstaterar Solveig Nordh.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.