Lokala förband på Hovdala i kväll

Kultur och Nöje Singer/songwriter-genren, som får sägas vara det genomgående temat för kvällens konsert, har säkert lika många definitioner som den har utövare.
Publicerad 21 juli 2012 • Uppdaterad 24 november 2021

Singer/songwriter-genren, som får sägas vara det genomgående temat för kvällens konsert, har säkert lika många definitioner som den har utövare. Men vare sig det är grundat i rock, folkmusik eller jazz så kan nog de flesta skriva under på att det är berättelserna och texterna som är det centrala i genren.

Ted Morris, som är 28 år och bosatt i Stockholm sedan några år tillbaka, kommer på kvällens konsert att vara ensam på scen med sin röst och sin musik. Även tidigare så har Ted Morris, som växte upp i Mjölkalånga utanför Tyringe och sökte sig till huvudstaden för att hitta likasinnade inom musiken, agerat förband åt The Dimestore Junkies. Något som alla inblandade parter tyckte var trevligt, enligt Ted Morris. Kvällens konsert kommer att innehålla material från såväl hans första fullängdsskiva som den nyinspelade, outgivna skiva som han, enligt egen utsago, sitter och ruvar på. Och att spela på Hovdala är speciellt, även för Ted Morris.– Anrika Hovdala, säger han med ett skratt. Det ska bli väldigt roligt. Jag hade min första konsertupplevelse på Hovdala. Det var på den tiden de hade Bonnarock där. – Jag ser verkligen fram emot den här kvällen. Om det blir bra väder så kan det här bli sommarens stora kväll.

Även lite senare i år har Ted Morris planer på att komma till Hässleholm och spela.– De ska bli releasefest för min nya skiva i Hässleholm. Det är inget datum spikat än, men jag vet att det blir av. Den fjärde september kommer det vara releasespelning på Debaser Slussen i Stockholm, så det blir väl där i krokarna skulle jag tro.Även om Ted Morris kommer att vara ensam på scen på kvällens konsert så spelar han med fullt band från och till i Stockholm.– Det är ju alltid roligt att spela med band, fast det är rätt skönt att vara själv också. Det brukar ändå vara mig själv det faller på i slutändan, säger han. Och det är väl som för många andra artister, att jag alltid är den svagaste länken i bandet.

Duon Nora, I"m In Love består av Tilda Mårtensson på sång, och Karl Sahlin på gitarr, munspel och piano. Bandet har inte funnits särskilt länge, utan bildades strax innan Siesta-festivalen, där de även uppträdde. Och deras passion för sin genre går inte att ta miste på.– Vi ville verkligen starta ett folkband, fast med lite indierock-touch och med fokus på texter, berättar Tilda Mårtensson. Vi vill föra fram det vi tycker och tänker, det är viktigt att kunna förmedla sina åsikter. Det är väl väldigt Bob Dylan-inspirerat och det handlar om allas lika rättigheter i samhället. – Det är jätteroligt att den här genren lever kvar och att den här musiken får synas, trots att det var så längesedan som den föddes, säger Karl Sahlin. – Jag har alltid tyckt om berättandet, flikar Tilda Mårtensson in. Och att kunna uttrycka sina känslor. – Vi är ju båda uppvuxna med Springsteen och Dylan, säger Karl Sahlin.

Duon, som har planer på att spela in en fullängdsskiva i september som ska vara släppt till jul, är även bokade för Helgeå-festivalen i Knislinge senare i sommar och är i full gång med att boka höstens spelningar. Och entusiasmen inför kvällens spelning är definitivt påtaglig. – Det är en stor möjlighet för oss alla, säger Tilda Mårtensson.– Jätteroligt att The Dimestore Junkies plockar upp lokala förmågor, fortsätter Karl Sahlin. – Blir det bra väder och publiken vill komma så kommer det att bli hur bra som helst.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.