Till minne av Gustav Svensson

Personligt En 50 årig vänskap har tagit slut.
Personligt • Publicerad 24 juli 2012 • Uppdaterad 24 november 2021

En 50 årig vänskap har tagit slut. Jag gick över till Tyringe BK på 50: talet, bland de första som jag fick en bra kontakt med var Gustav, en av de mest positiva människor jag någonsin har träffat.Gustav var en stor idrottsprofil i Tyringe, inom brottningen den störste, han deltog i 27 Fyrstadstävlingar med ett 15-tal klassegrar som följd. Den sista avverkade han vid 48 års ålder och blev klassegrare, då representerande Hästveda BK.Inte nog med detta. Han vaktade fotbollsmålet för Tyringe i inte mindre än 600 matcher och han slutade sin aktiva bana 1974 även då 48 år gammal. På senare år har Gustav drabbats av en del sjukdomar. Men frågade man honom hur han mådde, så blev svaret: "Ja, ja det ordnar sig". Han såg allt positivt.Jag och min fru, och på senare år även min bror Roland, har så många minnesvärda träffar med Gustav och hans kära Inga. De var alltid så gästfria och det var en stor glädje att besöka dem.Inga har berättat för mig vilken oro hon kände när Gustav mörka vinterkvällar körde på sin moped mellan Tyringe och Perstorp, för att träna deras brottare. Han var en kämpe.Våra tankar går till Inga, Leif och Kjell Ni har mist en av de mest hedervärda människor jag mött.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.