Den regniga sommaren hotar ölpriserna

Nyheter Svampangrepp hotar att göra den svenska skörden av maltkorn helt oanvändbar och på bara några veckor har priset på maltkorn stigit med 25 procent, skriver Dagens Industri.
Publicerad 25 juli 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Regnig sommar kan göra ölet dyrare. Foto: Scanpix
Regnig sommar kan göra ölet dyrare. Foto: Scanpix

Svampangrepp hotar att göra den svenska skörden av maltkorn helt oanvändbar och på bara några veckor har priset på maltkorn stigit med 25 procent, skriver Dagens Industri. - Ölpriserna är helt beroende av hur det går för skörden, säger Mikael Hällström på Spendrups, till tidningen. Även på kontinenten finns problem med humleskördar som håller på att ruttna bort efter kraftiga regn.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.