Holländsk mästare klar för Vittsjö

Sport Mandy van den Berg, 21, beskrivs som en placeringssäker mittback med en fin vänsterfot.
Sport • Publicerad 25 juli 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
Mandy van den Berg anlände till Vittsjö i söndags och i går fick Norra Skåne som första tidning en pratstund med den holländska landsslagsbacken. Foto: Michael Lindholm
Mandy van den Berg anlände till Vittsjö i söndags och i går fick Norra Skåne som första tidning en pratstund med den holländska landsslagsbacken. Foto: Michael Lindholm

Mandy van den Berg, 21, beskrivs som en placeringssäker mittback med en fin vänsterfot.I söndags anlände hon till Vittsjö och hennes kontrakt löper säsongen ut.– Första intrycket är jättebra. Tjejerna och ledarna har tagit emot mig med öppna armar och gett mig ett varmt välkomnande.Van den Berg har 24 landskamper på meritlistan och kan även spela på mittfältet och som ytterback.

– Jag är kanske inte den snabbaste spelaren, men jag är placeringssäker och ligger ofta rätt i positionen, säger hon när hon beskriver sin spelstil.Hon har bra koll på Vittsjö och är imponerad över lagets debutsäsong i damallsvenskan.– Jag har följt laget i ett par månader. De har gjort väldigt bra ifrån sig, presterat väldigt bra och fått bra resultat.

– De har visat Sverige och Europa att de också är ett topplag med väldigt bra spelare. Det är kul att vara en del av laget, säger van den Berg som sedan sin tid i landslaget är väl bekant med Vittsjös holländska målvakt Loes Geurts.Mandy van den Berg tror att Vittsjö kan avsluta säsongen minst lika bra som man har börjat den och hon hoppas att hennes erfarenhet kan hjälpa laget.

Förra året vann hon både cupen och ligan i Holland med sin dåvarande klubb Ado Den Haag och hon är sugen på nya framgångar i sitt nya lag.– Första halvan har varit riktigt bra och förhoppningsvis kan vi avsluta i samma stil.– Jag hoppas jag kan vara i toppform och hjälpa laget med min erfarenhet, säger hon.Mandy van den Berg är spelklar redan till Vittsjös nästa seriematch borta mot Tyresö den 20 augusti.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.