Boendestödjare lex Maria-anmäld

Hässleholm När mammen besökte kvinnan hade han med sig alkohol som de drack tillsammans.
Hässleholm • Publicerad 26 juli 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

När mammen besökte kvinnan hade han med sig alkohol som de drack tillsammans.Kvinnan har under tiden relationen pågått mått dåligt och gjort självmordsförsök. Hon har också ökat sitt drickande och användande av lugnade medel."Genom att erbjudas alkohol har klienten utsatts för stor risk att återfalla i missbruk och förhållandet i sig har medfört psykisk ohälsa", står det i anmälan till Socialstyrelsen.Mannen, som inte hade någon adekvat utbildning när han anställdes, har arbetat i boendegruppen i cirka tio år.Mannen togs ur tjänst tidigare i år och hans anställning har avslutats.

andtha
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.