Låt oss crowdsourca ringmuren

ledare Om ni anar en viss ironi så är det korrekt.
Publicerad 28 juli 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Om ni anar en viss ironi så är det korrekt. Inte ens om man skulle kunde göra Rot-avdrag på reparationerna, så räcker 50 000 knappast till en dags arbete av en grupp skickliga hantverkare med nödvändig kunskap.Här kan man ropa mer resurser till riksantikvarieämbete och det vore såklart det bästa. Men ringmuren är faktiskt i mångt och mycket en nationell angelägenhet. Inte bara för att den är så fin att man blir nästintill rörd första gången man ser den, utan för att resten av landet invaderar staden och tafsar på och sliter ut denna mur med jämna mellanrum. Så varför inte "crowdsourca" den? Om alla som besöker Almedalsveckan lade en 50-lapp när de kom skulle det snart finnas en rimlig budget för reparationer. Att festprissarna som åker dit på den så kallade Stockholmsveckan skulle göra det är nog för mycket begärt, de föredrar att slänga både champagne och pengar i sjön. Men de som samlas för att diskutera hur Sverige ska styras på bästa sätt borde kunna lägga några kronor. Eller än bättre: de företag och andra aktörer som anordnar mingel för astronomiska summor, för att öka sitt inflytande. Det är svårt att tänka sig bättre "goodwill" än att hjälpa till att bevara muren som omgärdar detta dyrbara nätverkande.

Martina JarminderSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.