Tre heta bud på Klockarens bostäder

Broby - Det var femton bolag som hämtade ut vårt underlag.
Publicerad 28 juli 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

- Det var femton bolag som hämtade ut vårt underlag. Sex intressenter kom in med indikativa bud. De buden ska vi titta igenom i början av augusti, säger Stefan Nilsson, och fortsätter: - Det är tre av buden som är på den nivå som vi är intresserade av. Lägenheterna har värderats till mellan 23-25 miljoner. Men vad de intresserade bolagen har bjudit vill Stefan Nilsson inte gå in på.

De aktuella lägenheterna ligger på Snapphanevägen 3 och 5 samt Gränsgatan 4. Enligt vad hyresgästföreningens ordförande Kjell Lomming tidigare har uttalat i Norra Skåne så är de flesta av hyresgästerna nöjda med Klockaren som förvaltare. Lomming har uttryckt oro över hur det kan bli efter en försäljning. Han frågar sig bland annat om ett privat bolag med kontor utanför Broby har samma möjligheter som Klockaren att snabbt hjälpa hyresgästerna.

Men säljidén klubbades, som Norra Skåne tidigare berättat, utan debatt i fullmäktige i våras. Och Stefan Nilsson hoppas på en affär i höst eller senast till vintern. En förstärkt kassa är angeläget för det kommunala bostadsbolaget som har flera byggprojekt på gång: q LSS-bygget i centrala Broby, intill Ica-butiken. Fem bostäder planeras. Planerad byggstart är början av augusti. q Seniorlägenheter i gamla biblioteket i Broby. Totalt tio lägenheter, mest tvåor, planeras. Arkitektfirmor ska komma med förslag under hösten. q Nya marklägenheter i Knislinge. På längre sikt vill Klockaren bygga nya bostäder i markplan i Knislinge.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.