Hurra för Alfons, 40

Osby Under tre veckor har barnen på Klockarskogsgården arbetat med att göra teckningar föreställande Alfons Åberg och den värld som visas upp i Gunilla Bergströms böcker.
Osby • Publicerad 31 juli 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
Grattis till en 40-åring! Barnen på Klockarskogsgårdens förskola firade Alfons Åberg med både glass och film i går när barnens egna teckningar med jubilaren hade vernissage. Här är det Blenda Halili
Grattis till en 40-åring! Barnen på Klockarskogsgårdens förskola firade Alfons Åberg med både glass och film i går när barnens egna teckningar med jubilaren hade vernissage. Här är det Blenda Halili

Under tre veckor har barnen på Klockarskogsgården arbetat med att göra teckningar föreställande Alfons Åberg och den värld som visas upp i Gunilla Bergströms böcker.Och i går kunde barnen se sina alster på biblioteket.

Camilla Bryhagen, förskollärare på förskolan säger att det varit lätt att få barnen att rita.- När vi läst för barnen ur böckerna så är de sugna på att rita själva, säger hon.Vernissagen innehöll både filmvisning, Alfons Åberg-filmer – vad annars? och glass.Utställningen med barnens bilder finns till och med den 9 augusti.

andtha
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.