Malsafari ska locka fler till Naturum

Skåne/Kristianstad Regnet smattrar mot rutorna till den stora träbyggnaden, full av nyfikna turister som vill se en skymt av alla de spännande djur som finns att beskåda på Naturum.
Publicerad 31 juli 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
Syskonen Alva och Vera Kronstrand leker på den stora malfisken som ligger i entrén på Naturum. Nutidens malar i vattenrike är en tredjedel så stora. Foto: Björn Holgersson
Syskonen Alva och Vera Kronstrand leker på den stora malfisken som ligger i entrén på Naturum. Nutidens malar i vattenrike är en tredjedel så stora. Foto: Björn Holgersson

Regnet smattrar mot rutorna till den stora träbyggnaden, full av nyfikna turister som vill se en skymt av alla de spännande djur som finns att beskåda på Naturum.På golvet ligger en tre meter lång leksaksmal i galon som syskonen Alva och Vera Kronholm fattat tycke för.Alva drar i malens spröt och Vera rider på den stora fisken som om den vore en häst.

Naturum har haft många besökare sedan starten och är ett populärt resmål för ekoturism.–Under de första sommarmånaderna har vi haft mellan åtta och niohundra besökare per dag, säger Karin Magntorn, föreståndare på Naturum.Hon tror att det som gör Naturum så populärt är att huset ligger så nära Kristianstads centrum.–Nu på sommaren är det ju givetvis mycket sommarturister som kommer hit men under resten av året är det många som kommer förbi efter en shoppingrunda i stan eller i samband med att de ska besöka Tivolibadet, säger Karin Magntorn.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.