Palmquist och ”Beta” punktmarkerar svenska OS-landslaget

Sport Bland dessa är Vittsjö GIK:s Ulf Palmquist och Kristianstads DFF:s Elisabet Gunnarsdottir.
Sport • Publicerad 31 juli 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
Arkivbild
Arkivbild

Bland dessa är Vittsjö GIK:s Ulf Palmquist och Kristianstads DFF:s Elisabet Gunnarsdottir.

- Oerhört givande dagar eftersom vi på nära håll kan följa landslaget både på träning och matcher, säger Palmquist när Norra Skåne når honom i Newcastle.- Vi bilade upp under måndagen efter att ha sett svenskornas matcher i Coventry plus några andra OS-matcher.Vittsjös tränarduo splittrade sig under den här första OS-veckan så att Thomas Mårtensson stannade i Sverige och skötte träningarna med det allsvenska laget medan Palmquist åkte på tränarkonferensen under OS.- Alla de allsvenska klubbarna är representerade förutom Linköping och Göteborg/Kopparbergs - men de har väl mycket att göra på hemmaplan, säger Palmquist med anspelning på att det är dessa klubbar som kanske har det mest turbulent i damallsvenskan just nu.- Förutom att vi studerar träningar - inklusive de stängda - och diverse matcher så har vi förstås visst fokus på exempelvis Japan som idag anses ligga främst när det gäller det spelmässiga.- Sedan ger det förstås också massor att vara tillsammans med de andra allsvenska tränarna under så här många dagar och diskutera och analysera den svenska fotbollen, menar Palmquist som ser både Sverige mot Kanada och Frankrike mot Colombia på St James" Park i Newcastle under tisdagen- Sedan blir det hemresa på onsdagen och dags att börja jobba med Vittsjö igen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.