Annons

Klart för bowlingspel i väntan på renovering

Osby Rickard Landén, som tillsammans med Jim Lindstrand driver Osby bowlingcenter, är strålande glad.
Osby • Publicerad 9 augusti 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Lasse Lindell/arkiv
Foto: Lasse Lindell/arkiv

Rickard Landén, som tillsammans med Jim Lindstrand driver Osby bowlingcenter, är strålande glad.– Vi har fått dispens för tävlingsspel till och med den 31 januari nästa år, berättar han.

Det var tidigare i år som Svenska bowlingförbundet och Arbetsmiljöverket underkände banorna och kägelresningsmaskinerna som ägs av Osby kommun.Detta innebar att det krävdes en dispens för att kunna fortsätta att bedriva tävlingsspel efter den 30 augusti.

Annons

Från Arbetsmiljöverkets sida krävs att särskilda säkerhetsgrindar installeras kring kägelmaskinerna senast den 31 december nästa år.Investeringar i bowlinghallen har funnits med i kommunens investeringsbudget för 2014 och förhoppningen är nu att politikerna beslutar att flytta pengarna till 2012 i stället.I juni i år tog kommunstyrelsen ett principbeslut att flytta de sammanlagt 1,1 miljoner kronorna till i år. Det slutgiltiga beslutet om investeringen fattas av kommunfullmäktige i mitten av september.

Lättnade är stor att tävlingsspelandet kan fortsätta.– Det enda som inte räknas just nu är 300-serier (strike vid varje slag) samt rekordslagning, förklarar Rickard Landén.

Rickard Landén och Jim Lindstrand har stora planer för bowlinghallen framöver.Här ska man både kunna spela, äta och umgås. Dessutom ska hallen ytterligare anpassas för funktionshindrade.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons