Tormestorps ungdomar bra framme i Tiomila

Sport I D18-klassen slutade Tormestorpstjejerna sexa bland 78 startande lag och i HD18-klassen blev klubben, förstärkt med två löpare från Helsingborg, 19:e av totalt 67 lag.
Sport • Publicerad 11 augusti 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

I D18-klassen slutade Tormestorpstjejerna sexa bland 78 startande lag och i HD18-klassen blev klubben, förstärkt med två löpare från Helsingborg, 19:e av totalt 67 lag.I HD18 växlande Tormestorp som 45:a efter den första nattsträckan men under resten av natten och fram på morgonen plockades placeringar. – Slutresultatet får ses som en bedrift bland den tuffa konkurrensen, menar Mats-Ola Persson i Tormestorp.

Finska Helsinngin Suunnistajat segrade i klassen före OK Orion från Jämjö. Näst bästa Skånelag var Skåneslätten på 22:a plats medan kombinationen Göingarna/Skogsfalken (Asarum) och Älme slutade 50:e.Ungdomens tiomila avgjordes vid Hökensås utanför Tidaholm och man använde samma karta som användes när VM gick på platsen 1989. Förutom svenska lag fanns klubbar från Norge, Danmark och Finland på plats.I D18-klassen fick Tormestorpstjejerna Felicia Feurstein, Elin Carlsson, Nelly Carlsson, Ebba Söderlund, Kajsa Wetterström och Ellen Reimer en mycket bra tävling och man var på sin sjätte plats bara 9,37 efter segrande Eksjö.– Förra årets slutade laget 13:e så det här var en stark klättring, säger Persson.I samma klass blev OK Gynge Osby i kombination med Skogsfalken 56:a och Härlöv 67:a.

I den yngsta klassen HD12 var en annan nordskånsk klubb, FK Göingarna från Östra Göinge bästa Skånelag med en tolfte plats och även här vann Helsingin Suunnistajat.Tomas Gustavsson