Annons

EM-silver till Stefan Jeppsson

Sport Stefan som tävlar i 35-årsklassen har under säsongen haft en del skadeproblem med ett knä och var därför lite osäker på formen inför avresan till Tyskland.
Sport • Publicerad 20 augusti 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Stefan Jeppsson tog dubbla guld i Veteran-SM i början av augusti. I EM i helgen blev det silver i stavhopp. Privat bild
Stefan Jeppsson tog dubbla guld i Veteran-SM i början av augusti. I EM i helgen blev det silver i stavhopp. Privat bild

Stefan som tävlar i 35-årsklassen har under säsongen haft en del skadeproblem med ett knä och var därför lite osäker på formen inför avresan till Tyskland. Stefan kände inte av knät under tävlingen och efter fin hoppning blev det till slut ett silver med ett hopp över 4,30. Chris Mills från Storbritannien blev Europamästare med ett hopp över 4,50 och bronsmedaljen gick till Pavel Fiedler från Tjeckien som klarade 3,90.Stefan klarade sin ingångshöjd 4,10 redan i det första försöket och han klarade därefter även 4,30 i sitt första försök. I det läget var det bara Stefan och Chris kvar i tävlingen. – Jag slarvade i mitt första hopp på 4,50 och när Chris sedan klarade i första sparade jag mina två kvarvarande hopp till 4,60. I det första försöket var jag bara millimetrar från att klara men det gick inte den här gången. Jag är självklart jättenöjd med mitt EM silver, men nästa gång siktar jag på guld sa en belåten Stefan Jeppsson efter sitt EM silver.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons