Annons

6 000 kronor i böter för kraftmannen

Eslöv Ärendet gick aldrig till rättegång, utan meddelades som ett strafföreläggande.
Eslöv • Publicerad 28 augusti 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Ärendet gick aldrig till rättegång, utan meddelades som ett strafföreläggande. Mannen anses, om han godtar föreläggandet, skyldig till förskingring och trolöshet mot huvudman.

Åklagaren ansåg sig inte kunna bevisa att mannen tillskansat sig mer än 56 000 kronor, det beloppet har han erkänt, så det blev aldrig åtal eller rättegång. Den villkorliga domen innebär i praktiken att mannen döms till fängelse, om han de närmaste två åren gör sig skyldig till brott.Mannen fick lämna sin befattning förra hösten, sedan företaget upptäckte att bokföringen hade manipulerats.

Företrädare för bolaget – som ansvarar för elnäten i bland annat Tjörnarp, Häglinge, Gunnarp, Ynglingarum, Rickarum, Linderöd och Brostorp – hävdade i polisanmälan att brotten pågått under lång tid, kanske tio år och att mer än 500 000 kronor hade försvunnit.

Lennart AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons