En höggravid Maria Svensson och hennes hund Laban uppe på SM.

SM i Rallylydnad

Nu har det första officiella Rallylydnads-SM arrangerats. Det ägde rum den 15-16 september uppe i Tånga-hed utanför Vårgårda. Maria Svensson ifrån Hässleholm Hundungdom var en av de 40 st som hade kvalat in, och av dessa gick de 20 bästa vidare till söndagens final. Maria och hennes hund Laban låg trea inför finalen. Där nollställdes alla resultat, så alla låg ”lika” när finalen startade. Maria och Laban hamnade på en fin tionde plats. Maria och Laban har gjort en snabb karriär. I maj månad startade de i sin första mästarklass, och de kvalade in till SM på 2 månader. Laban är en blandras mellan golden, labbe o chowchow och är 11 år fyllda. Han har startat på 2 agility-SM innan detta. Matte Maria är 30 år fyllda och hon väntar sitt första barn nu i oktober. Nästa SM arrangeras på Söderåsen 2013.

Dagens fråga

Har du varit på auktion?

Loading ... Loading ...