Annons

Urban Widmark beklagar avhopp

Hässleholm – Vårt samarbetet har fungerat väl, jag har inte fått några signaler om att detta var på väg, säger han.
Hässleholm • Publicerad 27 september 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Trygghetsboendet i Hässleholmsporten har blivit stans verkliga snackis. Även som affisch på elskåp och andra offentliga platser. Foto: Carl-Johan Bauler
Trygghetsboendet i Hässleholmsporten har blivit stans verkliga snackis. Även som affisch på elskåp och andra offentliga platser. Foto: Carl-Johan Bauler

– Vårt samarbetet har fungerat väl, jag har inte fått några signaler om att detta var på väg, säger han.Folkets bestämde sig med knapp majoritet att lämna allianssamarbetet vid ett medlemsmöte på tisdagskvällen.

Ett av de tunga skälen var att man inte ville förknippas med det hyresavtal som kommunen har med kunskapsporten och trygghetsboendet i höghuset Hässleholmsporten. Folket väls gruppledare Susanna Kennethsdotter beklagade till och med i torsdagstidningen att projektet utvecklat sig till en skandal.

Annons

Hur ser du på det motivet?– Folket väl har varit med och ta beslutet om trygghetsboendet i fullmäktige, mer än så kan jag inte kommentera det.Men de säger att de aldrig sett hyresavtalet.– Vi hade en dragning av avtalet i fullmäktigegruppen inför beslutet i kommunfullmäktige och de brukar vara med på de mötena. Det här är tre år sedan nu och jag minns faktiskt inte om de var med på mötet, säger Urban Widmark.För det politiska arbetet i kommunen bedömer Urban Widmark inte att avhoppet gör någon större skillnad. Alliansen tappade sin majoritet redan i juni i samband med att Miljöpartiet lämnade samarbetet med sina fyra mandat. – Nu tappar vi ytterligare två mandat men har fortfarande 26 mandat jämfört med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet som tillsammans har 20 mandat. Jag har förhoppning om ett fortsatt gott samarbete med Folkets väl.Enligt Susanna Kennethsdotter finns inget skäl att tro att partiet kommer att ändra politisk inriktning. Partiet behåller sina platser i nämnder och styrelser och Susanna Kennethsdotter blir kvar som gruppledare.

– I många frågor har vi samsyn med allianspartierna, och avhoppet ska inte enbart ses som ett uttalat missnöje med samarbetet i alliansen. Se det snarare som att vi tar ansvar gentemot våra väljare för att på ett tydligare kunna visa var vi står, skriver Susanna Kennethsdotter i ett pressmeddelande.Det motiga politiska läget till trots har Urban Widmark inga planer på att lämna sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande. Krav som bland annat ställdes i av miljöpartiet i juni och av en del missnöjda insändarskribenter.– Nej, jag har inga planer på att avgå, säger han.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons