Nybörjare large: Janni Ingvarsson med sin hund Tessly

Klubbmästerskap i agility på Hässleholm Hundungdom

Tävlingen är indelad i tre klasser, en för de alldeles nya nybörjarna, en för debutanterna, dvs de erfarna förare som tävlar med nya, gröna hundar och så själva klubbmästerskapet där årets bästa ekipage tävlar i tre olika storleksklasser, small medium och large. En Barn- med hundklass anordnas också vid varje deltävling. Tävlingen går i hoppklass för de nyare hundarna och i klubbmästerskapet en hoppklass- och en agilityklassbana där resultaten läggs samman. Det ekipage som samlat flest poäng under de fyra deltävlingarna under året koras sedan som Klubbmästare, resp Årets Debutant och Årets Nybörjare i de tre olika storleksklasserna. Tävlingskommittén hade lagt en ganska enkel hoppklassbana men en agilityklass som var desto svårare och som resulterade i en hel del diskningar . Dagen avslutades med en Skojklass, där ekipagen tävlade parallellt mot varandra i en s.k. knock-out-klass. Efter det plockades hindrena in i vår hangar inför vintern och klubben bjöd alla närvarande på grillat. Resultat: Klubbmästare Small: Elisa Edgren Holmberg med Senta, shetland sheepdog Klubbmästare Medium: Sara Edgren med Kira, kelpie Klubbmästare Large: Sara Edgren med Nell, bordercollie Debutant small: Oscar Jönsson med Maja, dvärgschnauzer Debutant large: Anna Rosén med Maxi, tervueren Nybörjare small: Jennyann Nilsson med Bamse, blandras Nybörjare medium: Berit Jönsson med Agnes, dvärgschnauzer Nybörjare large: Janni Ingvarsson med Tessly Skojklassen large vanns av Cathrin Andersson med Cocos, medium av Sara Edgren med Kira och small av Kalle Karlsson med Septimus. Barn- och hundklassen vanns av Johanna Edgren med Pippi, shetland sheepdog. /cissi

Dagens fråga

Har du varit på auktion?

Loading ... Loading ...