Julgran förstördes av nattliga vandaler

Osby Polisen kan bekräfta att det har kommit in en anmälan om skadegörelse i Lönsboda under natten till lördagen.
Osby • Publicerad 1 december 2012 • Uppdaterad 24 november 2021

Polisen kan bekräfta att det har kommit in en anmälan om skadegörelse i Lönsboda under natten till lördagen.– Enligt anmälan har grenar brutits av och en ljusslinga förstörts, säger Skånepolisens informatör Jimmy Modin.– Anmälan nämner att det pågick en fest, men om det hänger ihop med skadegörelsen vet vi inte än.

Rolf Eriksson bor i området där skadegörelsen skedde. Han är ledsen över att deras gran har förstörts. En gran som han och hans grannar själva har bekostat.– Vi gör det här ideellt för allas trevnad, säger han.Han berättar också att de glödlampor och tidningspapper som samlats in till återvinning har spridits i området tillsammans med flera krossade flaskor.– Det är en stor utgift för oss att fixa en ny gran och ny belysning.Det är sjunde året i rad som Rolf och hans grannar har ordnat en egen julgran till området.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.