Orutinen fällde Anderssons Osby

Sport –Naivt och orutinerat av oss.
Sport • Publicerad 1 december 2012 • Uppdaterad 24 november 2021

–Naivt och orutinerat av oss. Så är spelet på seniornivå. Man ska spela tajt i fem, sex, sju minuter. Då börjar de att säkra – och det är då man ska ta chansen. Det tålamodet hade vi inte i försvarsspelet, analyserar Osbytränaren Joakim Andersson.

Matchen präglades av många utvisningar. Flertalet drabbade Anderssons OIK.–Vi får mycket utvisningar emot oss. Jag brukar aldrig uttala min frustration mot domare men den här matchen tappade han från första nedsläpp. Han hittade utvisningar som ingen annan såg, suckar "Jocke".Boro tog ledningen efter 8.40 av den första perioden. Trots att utvisningarna duggade tätt lyckades Osby hålla tätt och med Christoffer Ljungdahl på botbänken kvitterade Craig Gallo tidigt i andra perioden.

Boro replikerade, gjorde 2–1 och 3–1.Men med elva sekunder kvar av andra perioden satte Stefan Lööv reduceringspucken som gav Osby hopp inför slutperioden.–I andra perioden gnuggade vi på, spelade mycket boxplay men klarade det bra.

Efter de tre snabba målen i inledningen av tredje perioden dog matchen mer eller mindre.–Nu får vi fokusera på matchen mot Värnamo. Det är ett jättebra lag men vi har vunnit alla tre matcher vi spelat mot dem i höst. Så vi ska också veta att vi kan, säger OIK-tränaren.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.