Minnesord över Johnnie Lundström

Personligt Han var född och uppvuxen i trakten av Kågeröd.
Personligt • Publicerad 3 december 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Han var född och uppvuxen i trakten av Kågeröd. Tidningsbanan började han som telefonmottagare på Skånska Dagbladet i Malmö på 60-talet. Några år senare blev han lokalredaktör på Mellersta Skåne i Eslöv. Härifrån kom han vidare till Arbetet i Malmö, där han som redigerare med sitt säkra sinne för form och rubriksättning fångade läsarnas intresse. En tid var han även nattredaktör. Johnnie Lundström var ansvarig för insamlingen och presentationen av gamla foton i boken Farfars Malmö, som utgavs av Arbetet 1971.Privat var hans stora intressen litteratur och musik. Efter pensioneringen flyttade han till Thailand. Närmast anhöriga är makan i tidigare äktenskap Lena, samt sönerna David med familj och Daniel, samtliga Malmö. Begravningen har ägt rum i Thailand.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.