Sverige vann igen

Sport 26—15 mot Makedonien innebär att Sverige är vidare till EM:s mellanrunda.
Sport • Publicerad 6 december 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Sverige möter Makedonien i EM. Foto: Scanpix
Sverige möter Makedonien i EM. Foto: Scanpix

26—15 mot Makedonien innebär att Sverige är vidare till EM:s mellanrunda.

Frågan är nu hur många poäng handbollslandslaget får med sig till Belgrad och spelet om medaljerna nästa vecka.Drömscenariot är vinst i den avslutande gruppspelsmatchen mot svåra Frankrike. Då går Blågult vidare med maximala fyra poäng.

- Får vi bara jobba vidare så kan vi kanske bjuda upp till dans. Vi stressar lite i avslutningarna. Försvarsspelet är mycket bra men det gäller att hitta rytmen framåt, sade Klingvall till TV4 om fortsättningen.

Mot Makedonien valde han att bänka Johanna Ahlm, stor hjälte i premiären mot Danmark, för att ge mer speltid åt storstjärnorna Linnea Torstenson och Isabelle Gulldén.

Ett bra beslut, skulle det visa sig.Gulldén gjorde mål på sina fem första skott när Sverige ryckte till 7—2.I andra halvblek, efter att Makedonien bjudits in i matchen, dundrade Torstenson in mål på mål.- Vi började bra, sedan var det ett par personliga missar och fel. Vi talade om att hitta tillbaka till grundspelet och det gick bra, sade Klingvall till TV4.Mest glädjande var kanske ändå att ifrågasatta Cecilia Grubbström var säker i målet.

Samtidigt är det mycket som måste bli bättre om Sverige ska nå semifinal.Elva mål (11—8) på en halvlek mot gruppens klart svagaste lag är för dåligt.

Dessutom var kantspelet i det närmaste obefintligt på torsdagen. Och svaret på frågan vem som ska spela högernia — det svaret har Torbjörn Klingvall ännu inte hittat.Sverige möter Frankrike på lördag med start klockan 18.15.

Mats Klingen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.