Vi blir mer frågvisa på Google

Nyheter På topplistan över personer som intresset ökat mest för är sju kvinnor.
Publicerad 6 december 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

På topplistan över personer som intresset ökat mest för är sju kvinnor. Av de tre männen är en död, en påstått död och en kunde mycket väl ha varit död.Bloggaren Hanna Widerstedt toppar det som svenska Google kallar trendsökningar, alltså det som ökat mest jämfört med föregående år. På den 10-i-topplistan finns också namn som Loreen, Carolina Gynning och Whitney Houston. De tre männen på listan är Michael Clarke Duncan, den store svarte skådespelaren som blev mest känd för sin roll i Den gröna milen, och som avled i september. Hans kollega Morgan Freeman är inte död, men hans runa har under året förekommit bland annat på Facebook. Och många trodde att den tredje, Felix Baumgartner, skulle dö här han i höstas hoppade fallskärm från fyra mils höjd.Något som ökat under året är annars det mer frågvisa googlandet, sökningar som börjar med Hur. . .? eller Vad är. . .? Några exempel ur högen är Hur känns förvärkar?, Hur hånglar man? eller Vad är kärlek?- Sökbeteendet börjar bli mer avancerat. Vi har sakta gått från att bara leda folk till en webbplats till praktiska frågor om till exempel clearingnummer till mer filosofiska frågor om kärlek och demokrati, säger svenska Googles chefsanalytiker Jonas Wallentin.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.