Lite snö och sedan blev det snökaos igen

ledare Jag skriver den här texten efter ett par dagar i Stockholm med omnejd.
Publicerad 9 december 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Jag skriver den här texten efter ett par dagar i Stockholm med omnejd. Som vanligt kan jag notera hur snöröjningen inte räcker till och tågtrafiken drabbas av förseningar och tekniska problem. Bilarna i Stockholm får köra slalom mellan snödrivorna för att gatorna är dåligt röjda. På en gata på Östermalm sitter en bil fast och jag får rycka in och hjälpa till att skjuta loss bilen ur snön. En del trottoarer går bra att promenera på medan andra inte är röjda alls. Fortfarande gäller att fastighetsägarna skall hålla rent framför de egna fastigheterna, men förmodligen har man underbemannat organisationen för att sköta fastighetsskötseln. Det är ändå några dagar sedan det mesta av snön föll men många trottoarer verkar helt oröjda.När jag på fredagen skall åka tåg från Stockholms central råder det ett smått kaos. Efter att ha baxat oss upp på perrongen med väskor kommer besked om spårändring. När jag knuffat mig ner för att ta mig till en annan perrong kommer ett tåg som det står Uppsala på. Kanske är det extrainsatt? Men jag skall till Mariefred med Eskilstunatåget, alltså i den andra riktningen. Jag och många blir osäkra. Till sist chansar vi och det visar sig att "Uppsalatåget" verkligen skall gå söderut. På nästa tåg jag skall kliva på öppnas inte de närmaste dörrarna. De har frusit fast och vi som skall åka får löpa ett par vagnar bort för att ta oss ombord. Sverige må vara fantastiskt men inte när det snöat.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.