Räddade OIK från storförlust

Sport Pontus svarade nämligen för flera högkvalitativa räddningar då han flera gånger ställdes ensam mot avslutande hemmaspelare.
Sport • Publicerad 10 december 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
Pontus Persson visade toppform. Foto: Eva Sandström/Arkiv
Pontus Persson visade toppform. Foto: Eva Sandström/Arkiv

Pontus svarade nämligen för flera högkvalitativa räddningar då han flera gånger ställdes ensam mot avslutande hemmaspelare.– Pontus var bra i dag men i övrigt försökte vi mycket en och en och hjälpte inte varandra tillräckligt mycket ute på isen, summerade tränaren Joakim Andersson som såg bekymrad ut efter slutsignalen.– Tryggheten i vårt grundspel fanns där inte i dag.

Osby fick en tung start på matchen med två tidiga utvisningar och i spel med två spelare mer på isen kunde Alvesta ta ledningen. Efter några snabba sidledspassningar friställdes Oliver Holm som oattackerad kunde raka pucken i nät bakom Pontus Persson. Osby kom ut bättre i den andra perioden men en ny utvisning gjorde att hemmalaget återtog initiativet. Bästa avslutet hade Niklas Lindqvist vars avslut gav en farlig retur vilken dock Alvesta lyckades rensa undan. – När vi hade 0–1 inför sista så försökte vi lyfta fram spelet. Men vi hade förtvivlat svårt att få något riktigt tryck in på deras målbur, sa Jocke. Joel Persson i Osby gled på egen hand igenom ett par gånger för Osby i den tredje perioden men lyckades inte överlista Alexander Lindberg. Alvesta hade också flera lägen bland annat via spel i power play men Pontus Persson var tät längs med isen. När väl Pontus var överspelad blev han räddad av en träff i insidan av stolpen av en hemmaback. Men det höll inte längre än i sex minuter av den tredje perioden innan Alvesta lyckades utnyttja ett av sina många lägen.

Gästernas förstafemma tryckte tillbaka Osby spelarna som inte kom ut på Simon Johansson när han kom i andra vågen och kunde placera pucken i nät. Att det inte var Osbysdag märktes inte minst då Craig Gallo gled förbi hemmabackarna, fick ner målvakten men avslutet tog i ribban och studsade ut. Jocke beordrade ut målvakten i slutet men det innebar endast att Oliver Holm kunde göra sitt andra mål för kvällen i tom bur. Med en dryg minut kvar fastställde sen Ted Ohlsson slutresultatet 4–0.Alvesta vann skotten med klara 53–23 och det var även skillnad på spel och avslut. Hemmalaget kom ofta in på mål och kunde få både två och tre avslut i samma sekvens. Det medan Osby oftast kom fram i soloraider och hade svårt att få fast pucken i anfallszon under någon längre tid.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.