Joel Wedenell klar för Hässleholms IF

Sport – Magkänslan, sedan jag träffat HIF-tränarna Dan Olofsson och Anders \"Knippet\" Karlsson, kändes helt rätt, förklarade Joel Wedenell, 21 efter signeringen.
Sport • Publicerad 11 december 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
Foto: Tomas Gustavsson
Foto: Tomas Gustavsson

– Magkänslan, sedan jag träffat HIF-tränarna Dan Olofsson och Anders "Knippet" Karlsson, kändes helt rätt, förklarade Joel Wedenell, 21 efter signeringen.– Det fanns väl tre klubbar som var aktuella på allvar men spel i tvåan lockade mest.Det är knappast någon hemlighet att Wedenell, som gjorde 18 mål i trean för VMA förra säsongen, varit ett eftertraktat byte när nu Arkelstorpsklubben föll ner i fyran.– Många har ringt men sedan var det betydligt färre konkreta anbud, berättade Wedenell som inte känner sig främmande i Hässleholm även om han bor i Glimåkra.– Jag var ju i IFK Hässleholm under fyra säsonger, berättar han.– Sista säsongen 2010 startade jag ett par gånger i A-laget men tyckte ändå inte att jag fick chansen och tröttnade lite på fotbollen.

Mitt under den säsongen gick han tillbaka till Glimåkra där han sedan också spelade i femman under 2011 med 23 mål som följd.– Jag brukar ju kunna hitta målet ganska bra och vidare har jag lite spelsinne och ett hyfsat klipp i steget, analyserar Joel Wedenell när jag ber honom beskriva sig själv som fotbollsspelare.Förra säsongen blev det spel i trean med VMA där han tillhörde Arkelstorpslagets allra bästa spelare.– Det gick ju inget vidare för laget, men själv var jag hyfsat nöjd med säsongen, menar han.– En anledning till att det blir HIF för mig är också att klubben inte verkar nöja sig med att försöka hanka sig kvar i tvåan utan vill etablera sig där på allvar.Något som HIF – ordföranden Bert Magnusson intygar.– Absolut, det tycker jag att vi visar inte minst genom att vi fått hit Joel, menar han.

Wedenell och Johan Hansson (se artikel nedan) är de första nyförvärven för det nya division II-laget.På minussidan finns ännu så länge bara Ola Gunnarsson, som varvar ner i Vittsjö, men Magnusson är också lite bekymrad över att Simon Andersson och Krister Mogianos skall studera i Lund.– Från den befintliga truppen fattas vi väl fortfarande fyra eller fem nya namnteckningar, säger Magnusson.På jakt efter ytterligare förstärkningar?– En forward ytterligare är väl det som vi närmast tittar på, menar HIF-basen.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.