ledare Curt Linusson har tagit plats i Lidköpings fullmäktige på sverigedemokraternas mandat.
Publicerad 12 december 2012 • Uppdaterad 24 november 2021

Curt Linusson har tagit plats i Lidköpings fullmäktige på sverigedemokraternas mandat. Linusson är inte Sverigedemokrat, han tänker företräda Svenskarnas parti, ett ultranationalistiskt parti, om man uttrycker sig snällt. SD säger sig vara mycket missnöjda med att Linusson tagit plats i fullmäktige och en av partiets representanter, Hanna Wigh, kallar det hela en kapning, vilket är en rätt rimlig uppskattning av situationen. Linusson har kommit in genom att en handfull personer har klottrat hans namn på SD-valsedlar. Demokrati eller travesti? Hur många personer måste vilja en sak för att det ska räknas som demokrati och inte haveri? SD som ofta efterlyser att man vågar ta debatten, säga sanningen och andra slogans får nu istället en olycklig förvrängning av detta, där Linussons tolkning av återhållsamhet är att inte bära hakkors i fullmäktige: något han gjort tidigare som engagerad i en nazistisk rörelse. Han uttalar sig också i Expressen om vad som kommer att hända om vänsterkrafter demonstrerar mot honom. Den som angriper honom ska dö. Curt Linussons inställning till demonstrationsfriheten är alltså också okonventionell. Dödshot är tydligen lika lite som hakkors problematiskt för SDs nye kommunpolitiker, som representerar ett helt annat part. Övertagandet av fullmäktigeplatsen påvisar brister i systemet. En handfull personer ska lämpligtvis inte hjälpa en person med en annan politisk övertygelse än partiet vars valsedlar man skriver på, det är inte rimligt. @Byli.8.init:Martina Jarminder

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.