Åtalas för stöld efter polisjakt

Hässleholm I slutet av november hade de båda männen brutit sig in i en bostad i Brönnestad och där stulit bland annat datorer, kameror och samlingsmynt.
Hässleholm • Publicerad 16 december 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

I slutet av november hade de båda männen brutit sig in i en bostad i Brönnestad och där stulit bland annat datorer, kameror och samlingsmynt.När en tillkallad polispatrull försöker stoppa de båda männen kör de i hög fart förbi patrullen som tar upp jakten efter bilen.

Polisen följde efter bilen med blåljus påslagna under drygt en halvmil och jakten fortsatte in i Sösdala. Här körde bilen i hög fart och passerade bland annat daghem, skola och älderdomshemmmet.Föraren av bilen tappade dock kontrollen över bilen och körde in i en gärdesgård. Bilen förstördes och föraren skadades.

Förutom inbrottet i Brönnestad och den väldsamma bilfärden åtalas mannen för brott mot utlänningslagen. Han hade tidigare dömts av tingsrätten i Hässleholm och var förbjuden att återvända till Sverige före år 2016.Han åtalas dessutom för stöld och falsk tillvitelse för att ha uppgett fel namn vid förhör efter en stöld i Höör. Vid tillfället uppvisade han felaktiga identiteshandlingar och fick därigenom en annan person dömd för det brottet.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.