Montenegro tog guldet

Sport Norge har dominerat damhandbollen eftertryckligt på senare år.
Sport • Publicerad 16 december 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
Milena Knezevic Foto: AP/Scanpix
Milena Knezevic Foto: AP/Scanpix

Norge har dominerat damhandbollen eftertryckligt på senare år. Förutom de fyra raka EM-gulden har Norge två raka OS-guld bakom sig och är dessutom regerande världsmästare.Men nu fick Montenegro revansch för förlusten i OS-finalen i London i somras.Norskorna missade för många skott under hela matchen för att det skulle hålla i längden. Dessutom vann Montenegros Sonja Barjaktarovic målvaktsduellen mot Katrine Lunde Haraldsen.Och så hade Montenegro en avgörande avslutare i Milena Knezevic. Hon gjorde tio mål.Montenegro, med bara 670 000 invånare, har tagit steget upp på tronen i europeisk damhandboll. 

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.