Han diktar om livets olika skeenden

Personligt Johnny Karlsson anländer till Norra Skåne med en vacker akvarellmålning i handen och en hel hög med dikter.
Personligt • Publicerad 18 december 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
FOTO: MARIE STRÖMBERG ANDERSSON
FOTO: MARIE STRÖMBERG ANDERSSON

Johnny Karlsson anländer till Norra Skåne med en vacker akvarellmålning i handen och en hel hög med dikter. – Som barn drömde jag om att utbilda mig, men det gick inte. Mina föräldrar behövde hjälp hemma på gården. Istället fick Johnny hjälpa till med jordbruket. 17 år gammal begav han sig till Göteborg, där han fick tjänst vid Järnvägen. – Jag tjänade 473 kronor i månaden. Det var under åren där som han lärde känna Stig Calderborn, som i sin tur var barndomsvän med boxarlegenden Ingemar Johansson.– Han sparrade mot Ingemar massor av gånger och jag fick följa med och se när de boxades. Det var en upplevelse.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.