Våg av vandalism

Osby Under tisdagskvällen hördes av ett vittne en hög smäll utanför polisens ingång som även är personalingången till kommunhuset.
Osby • Publicerad 20 december 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
Även polisens porttelefon drabbades av de senaste dagarnas förstörelse i Osby.
Foto: Catja Tonberg
Även polisens porttelefon drabbades av de senaste dagarnas förstörelse i Osby. Foto: Catja Tonberg

Under tisdagskvällen hördes av ett vittne en hög smäll utanför polisens ingång som även är personalingången till kommunhuset. Porttelefonen hade slagits sönder av en man som med stor hastighet begav sig iväg från brottsplatsen i en äldre Volvo uppger vittnet vid platsen.På kvällen eller natten mellan tisdag och onsdag blev däcken på åtminstone tre personbilar sönderskurna. Bilarna som samtliga fått alla fyra däcken förstörda stod parkerade på Östra Gränsgatan, Snapphanevägen samt Ebbarpsvägen i Osby. – Vi uppmanar folk att vara uppmärksamma om de ser någon okänd person eller bil i områden där de inte är hemmahörande, säger Lena Petersson vid Osbypolisen.Pingstkyrkan har under hösten fått utstå vandalism vid ett flertal tillfällen. I september började det med klotter på byggnaden och nu i veckan har redan två polisanmälningar gjorts angående krossade fönsterrutor. Under onsdagen rapporterades elva krossade fönsterrutor.

– Denna vecka har det varit synnerligen mycket förstörelse, konstaterar intern- utredare Lena Petersson. Och hon understryker:– Polisen tar tacksamt emot alla tips kring dessa händelser, säger hon till Norra Skåne. Ännu en polisanmälan rörande en krossad ruta till en privatbostad i centrala samhället inkom senare under onsdagen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.