Trädgården var hans livsverk

Personligt Bengt Palm föddes den 20 mars 1950, son till lantbrukarparet Gunnar och Anna Maj Palm.
Personligt • Publicerad 21 december 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
Bengt Palm 1950-2012 Privat
Bengt Palm 1950-2012 Privat

Bengt Palm föddes den 20 mars 1950, son till lantbrukarparet Gunnar och Anna Maj Palm. Han växte upp på gården Bokehill strax utanför Kungshult och tog sin realexamen i Eslöv för att sedan studera på Hörby lantbrukarskola. Därefter bar det iväg till Malmö för två års studier i kemi. Under helgerna och loven arbetade han på AB Trafikrestauranger som servitör och där träffade han sitt livs stora kärlek Lotte, som han mycket snabbt tog till borgmästaren och gifte sig med. 'Efter en tid som mässuppassare på officersmässen på T4 Hässleholm drabbades Bengt och hans hustru av gröna vågen och 1971 bar flyttlasset till Klinta, en mil söder om Höör. Han fick anställning på Felixs potatishall i Eslöv och avancerade till arbetsledare. På hemmaplan utökades familjen i snabb följd med tre barn och frun började odla grönsaker och plantor till försäljning för att på så sätt dryga ut hushållspengarna.I början på 1980-talet slutade Bengt Palm på Felix för att i stället på heltid hjälpa sin fru med det egna företaget Klinta kryddor & grönt. Företaget har under årens lopp växt och är i dag ett populärt besöksmål för både turister och mellanskåningar. År 2008 utnämndes det till Årets ambassadör i Höör. Bengt Palm var även duktig på att väva, brodera twist samt hängiven odlare av dahliablommor. Hans livsverk var dock trädgården på Klinta, med vad som kan vara Sveriges största odling av kiwi.Han njöt varje dag av sitt älskade Klinta och trivdes också med alla de besökare som under årens lopp passerat genom grindarna.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.