Lönsboda närmar sig toppen av division 1

Sport Den spelande Lönsboda-tränaren fick därmed precis den avslutningen som han ville ha inför det två veckor långa uppehållet över jul och nyår.
Sport • Publicerad 22 december 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Den spelande tränaren Tobias Linde var inte på långa vägar nöjd med Lönsbodas spel. Foto: Stefan Sandström/arkiv
Den spelande tränaren Tobias Linde var inte på långa vägar nöjd med Lönsbodas spel. Foto: Stefan Sandström/arkiv

Den spelande Lönsboda-tränaren fick därmed precis den avslutningen som han ville ha inför det två veckor långa uppehållet över jul och nyår. Segern gav ett trepoängsförsprång till Malmhaug och fortsatt kontakt med lagen däruppe. – Ändå vill jag inte påstå att vi spelade på topp och därför var det extra skönt att kunna ta tre poäng, konstaterade Tobias Linde belåtet.– Det kändes som att vi var rätt sega och egentligen inte kom in i matchen på hela tiden. Ett effektivt Lönsboda gick fram till 5–1, som sedermera blev 5–3, i den första perioden och imponerade i avsluten. Totalt gjorde bortalaget nio mål på bara 30 skott (!).– Kylan var den stora skillnaden mellan lagen. De missade en del i första perioden, medan vi satte vartenda läge som vi fick, förklarade Lönsbodatränaren. – På slutet höll vi i bollen under långa stunder. Det tyder på rutin och det skiljde kanske lite där också. Tobias Linde var inte på långa vägar nöjd med sin egen insats. Däremot hade han en rad andra spelare som klev fram. – Vi spelade som ett lag.Linde ville framförallt framhålla fyra spelare, Rasmus Josefsson, Nils Masaru Ellesson, Timmy Nilsson och Per Lennartsson.– Där hade vi en bra femma. De har haft en härlig form den senaste månaden.Nu väntar juluppehåll. – Det ska bli roligt. Vi har några träningsmatcher och förhoppningsvis en DM-match mot FC Helsingborg innan vi börjar serien igen den 5 januari. Det blir kul.

Michael LindholmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.