Årets bästa deckare

Kultur och Nöje Till offer åt Molok av Åsa LarssonEn människonära kriminalroman som bågnar och lever av kärlek, omsorg och stark vänskap men också av habegär, hat och egoism och vars kraft, must och språklig känsla får det mesta i genren att blekna.
Publicerad 23 december 2012 • Uppdaterad 14 december 2021

Till offer åt Molok av Åsa LarssonEn människonära kriminalroman som bågnar och lever av kärlek, omsorg och stark vänskap men också av habegär, hat och egoism och vars kraft, must och språklig känsla får det mesta i genren att blekna.Eldnatt av Yrsa SigurdardottirNyupptäckt isländsk favorit som i Eldnatt övertygande tar läsaren till så väl hemsökta hus som ett påtagligt realistiskt Island präglat av ekonomisk kris och förlorad.

I tystnaden begravd av Tove AlsterdalI tystnaden begravd är en spännande, annorlunda och språkligt vacker kriminalroman där alla trådar elegant och övertygande går ihop i nutid och 1930-tal i den lilla byn Kivikangas i Tornedalen.

Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.