”Finns en överetablering”

Hässleholm I måndagens fullmäktige ställde han ett antal frågor till Dryport Skånes projektledare Johan Borglin.
Hässleholm • Publicerad 24 december 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
Samuel Bergh (M) är kritisk mot satsningen på torrhamn.
Samuel Bergh (M) är kritisk mot satsningen på torrhamn.

I måndagens fullmäktige ställde han ett antal frågor till Dryport Skånes projektledare Johan Borglin. Bland annat vad som händer om Jernhusen drar sig ur.– Jag har uttryckt en oro för att detta är en stor investering med, som jag ser det, osäkra intäkter. Dessutom i en bransch som redan är svårt lönsamhetspressad, kommenterar han.Samuel Bergh arbetar själv med transporter som säljare med ansvar för storkunder på DHL.– Jag upplever inga kapacitetsproblem i Trelleborg och ur spridningshänseende är inte Hässleholm lämpligt sett från ett riksperspektiv. Grundprincipen när man kör transporter är att man vill sprida godset så sent som möjligt.– Dessutom råder det ju krig på marknaden. Det finns en överetablering av kombiterminaler. Jag är också rädd för att Hässleholms vägnät inte håller. Helsingborg har E4:an och E6:an, vi har väg 117.Har du fått något gehör för din oro inom partiet?– Jag vill inte kommentera våra interna diskussioner. Men uppenbarligen så har man ju beslutat om investeringen och jag hoppas att det faller väl ut.

Katarina BexellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.