Årshögsta för KD, SD och MP vid mätning

Nyheter Miljöpartiet ökar mest, med 2,8 procentenheter, och får 10,3 procent.
Publicerad 26 december 2012 • Uppdaterad 24 november 2021

Miljöpartiet ökar mest, med 2,8 procentenheter, och får 10,3 procent. Kristdemokraterna ligger för första gången i år över riksdagsspärren med 4,7 procent. Även Sverigedemokraterna går framåt. Partiet får 7,8 procent, en ökning med 1,4 procentenheter.Enligt mätningen går Centerpartiet framåt men hamnar ändå under riksdagsspärren på 3,9 procent.Moderaterna backar 3,1 procentenheter och får 29,1 procent. Socialdemokraterna får 31,5 procent, en nedgång med 1,8 procentenheter.S får tillsammans med V och MP 47,1 procent, mot allianspartiernas 43,9 procent. 

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.