Sjunger för att läka

Kultur och Nöje På lördag fylls Scalabiografen i Ystad till bredden med publik, kör och gäster.
Publicerad 28 december 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Johan Selim
Foto: Johan Selim

På lördag fylls Scalabiografen i Ystad till bredden med publik, kör och gäster. Grevlunda manskörs julkonsert Julefrid blev så lyckad i fjol att årets biljetter sålde slut nästan direkt. – Det blev en fantastisk succé och det hoppas vi göra om, säger Kent Svanström från kören.Under kvällen blandas klassiska julsånger med andra låtar. Allt med glimten i ögat.– Vi har ett gäng spjuvrar i kören som skrivit om vissa av låttexterna. Vi har det väldigt roligt ihop och vill låta andra vara med under en kväll, säger han.

Förutom körens lustigkurrar blir det en mängd gäster på scen. Annika Stoltz leder kören och Anne Lundberg agerar konferencier. – Jan Lundgren är med i år igen och sjunger tillsammans med Jaques Werup, säger Kent Svanström och berättar att även skådespelerskan Karin Bergkvist bjuder på sångnummer. – Ystadsbon och trubaduren Anders Hane är med han också. Där har vi en snubbe som kan leverera allt i från Tomas Ledin till Frank Sinatra. Dessutom får vi besök av Frida Gren som är en helt otrolig ung talang.

Grevlunda manskör föddes för drygt tre år sedan när originalmedlemmarna hade snapsvisetävling på en kräftskiva i Grevlunda.– Det var så roligt att sjunga ihop att någon kläckte iden att starta en manskör. Sedan dess har vi ljugit ihop en mängd historier om hur kören blev till, men det är sanningen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.