Annons

Johanna tävlar vid Special Olympics

Personligt Vädrets makter har inte varit så nådiga mot Johanna Pettersson från Tyringe och Hans Ask, Vinslöv, som båda snart ska tävla vid vinterspelen, där 112 länder möts.
Personligt • Publicerad 10 januari 2013 • Uppdaterad 14 december 2021
FOTO: MARIE STRÖMBERG ANDERSSON
FOTO: MARIE STRÖMBERG ANDERSSON

Vädrets makter har inte varit så nådiga mot Johanna Pettersson från Tyringe och Hans Ask, Vinslöv, som båda snart ska tävla vid vinterspelen, där 112 länder möts. Bor du i Skåne är det inte helt lätt att träna skidåkning när gräsmattorna är gröna och det stundvis känns mer som vår än vinter.Det gör inget, Johanna är laddad och redo att åka.

Hon har åkt skidor i tio år, till en början mest med familjen när de varit på semester. – Jag är snabbast i familjen, berättar Johanna medan vi mumsar på semlor. Det var när hon var på skidläger i Bydalen, som det upptäcktes hur snabb hon egentligen är i backen. – Lägret anordnades av Svenska handikappidrottsförbundet, och de hade uttagningar till Special Olympics i slalom, storslalom och längdskidor, berättar mamma Monica.

Johanna säger att hon åker jättesnabbt, hon gillar att vinna och hon trillar nästan aldrig.– Jag kör inte fel heller, det vågar jag inte, säger hon och skrattar. I maj 2012 fick Johanna reda på att hon var uttagen att tävla för Sverige och självklart är hennes familj oerhört stolt.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons