Emelie Moberg & Jaffa

Hässleholmshundar fyllde hela prispallen.

Agilityfolket är sugna på att tävla året om, så de orter som har inomhushallar får också massor med starter. Även hundfolket vill ha det varmt och skönt när de tränar och tävlar. Halmstad hundarena är toppen, det tycker både hundarna och deras förare. Årets första klass 1 tävling var efterlängtad. Nu var det många nya ekipage som skulle ut och göra sin debut. Hundarna måste vara 18 månader gamla för att få starta. Så där var en hel del rutinerade förare som startade med sina nya unghundar. Men sen var där även en hel del nya ekipage, där såväl förare som hund var ute på tävlingsbanan för första gången. Hässleholms Hundungdom var flitigt representerade i startlistorna, och de lyckades verkligen prestera fina resultat. Agility klass 1 – small hundar 1. Kalle Karlsson & Septimus, HHU 2. Emelie Moberg & Jaffa, HHU 3. Jennyann Nilsson & Bamse, HHU Samtliga fick pinne och Emelie Moberg och Jaffa blev nu uppflyttad till klass 2. Rutinerade Terese Svensson med sin nya hund Lyxx, kom på en andraplats i såväl agilityklassen som i hoppklassen för mediumhundar. Det blev pinnar i båda. Så här går det till när du meriterar dig i agility. I agilityklass och hoppklass måste man erövra tre resultat i vardera klass 1 och 2 för att gå vidare till nästa och svårare klass. Varje sådan merit innebär ett felfritt lopp bland de främsta hundarna och kallas för en ”pinne”. När man har nått klass 3 tävlar man inte längre om uppflyttningspinnar utan om att bli Champion. Då måste man erövra tre certifikat i hopp- respektive agilityklass med felfritt resultat bland de 5 första hundarna. I denna klass kvalar man även till SM och för att komma dit krävs fyra ”pinnar” i resp hopp/agilityklass.

Dagens fråga

Har du varit på auktion?

Loading ... Loading ...