Annons

”Brandbilens däck är godkända”

Hässleholm Matts Nilsson berättar att bilen kallas 1224 inom räddningstjänst och är en Scania från 1987 som gått cirka 1900 mil.
Hässleholm • Publicerad 5 februari 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

Matts Nilsson berättar att bilen kallas 1224 inom räddningstjänst och är en Scania från 1987 som gått cirka 1900 mil. Däcken fram har 12 millimeters mönsterdjup och däcken bak har ett djup på 11 millimeter.

Att bakdäcken är över tio år gamla spelar ingen roll.- Nej, brandbilen kör sällan några långa sträckor så slitaget är minimalt vilket gör att däcken håller länge, förklarar han och poängterar att brandbilens däck är godkända och har rätt märkning.

- De har gått igenom de kontroller vi gör. Bilen gick dessutom igenom besiktningen så sent som förra måndagen utan anmärkning. Enligt mina noteringar servades bilen 5 november förra året, säger Matts Nilsson som inte förstår kritiken från deltidsbrandmannen i Hästveda.- Skulle olyckan vara framme vågar jag garantera att föraren åtminstone inte kan lastas för att däcken inte är godkända, säger han.

Katarina BexellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons