S ökar i två mätningar

Nyheter Socialdemokraternas väljarstöd ligger nu på 34,6 procent mot Moderaternas 28,0 i Ipsos mätning.
Publicerad 1 april 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

Socialdemokraternas väljarstöd ligger nu på 34,6 procent mot Moderaternas 28,0 i Ipsos mätning.Färre S-väljare än tidigare är dessutom villiga att byta sida enligt Johanna Laurin Gulled, opinionsanalytiker på Ipsos.- I marsmätningen är det bara 1 procent av S-väljarna som säger att de ska skulle rösta på Moderaterna jämfört med 4,2 procent i januari, säger hon till dn.se som publicerar mätningen.Även i Novus sammanställda barometer Svensk väljaropinion ökar S och får 33,4 procent jämfört med 27,9 för Moderaterna.De rödgröna partierna leder i båda mätningarna. Övertaget är störst i Ipsos mätning där de ligger på 49,4 procent mot Alliansens 41,4. Motsvarande siffror hos Novus är 48,7 för S, V och MP medan regeringspartierna ligger på 40,9 procent.Centern kämpar i motvind och ligger i båda mätningarna kvar under fyraprocentsspärren till riksdagen med 3,8 procent av väljarstödet hos Ipsos och 3,5 hos Novus.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.