HIF hittade målet

Hässleholm – Det har varit små saker som har gjort det men det är förstås skönt att det lossnar, säger HIF-tränaren Dan Olofsson efter segern mot förra säsongens seriekollega.
Hässleholm • Publicerad 2 april 2013 • Uppdaterad 15 december 2021
Egzon Ademi och Joel Wedenell till vänster. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Egzon Ademi och Joel Wedenell till vänster. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

– Det har varit små saker som har gjort det men det är förstås skönt att det lossnar, säger HIF-tränaren Dan Olofsson efter segern mot förra säsongens seriekollega.– Nu fick vi ganska ofta bredd på vårt anfallsspel och då skapades också en hel del chanser.Det blev en pigg och stundtals fartfylld träningsmatch på konstgräset vid Österås och gästerna, med förre IFK Hässleholmsspelaren Henrik Roswall i spetsen, visade sig långt från vara ofarliga.

Men hemmalaget, med stabila mittbacksparet Erik Svensson och Emil Szymanski, grejade det mesta och längst bak fanns annars Jonas Osberg.Det var dock hemmalaget som skulle få utdelning sedan Bromölla stångats ett tag med HIF-försvaret. Josemar Calderon sprang loss på högerkanten och lyrade in till Egzon Ademi som krutade in 1-0 på distans.– Ett riktigt snyggt mål och dessutom kul att Egzon fick göra det, berömde också Dan Olofsson ett av de senaste tillskotten i HIF-truppen.

– Ademi har spelat i vårt juniorlag ett par säsonger men har nu plockats upp i A-truppen.HIF tog över allt mer av spelet ju längre matchen led och andra halvlek var bara några minuter gammal när Kristian Eriksson drogs ner i Bromöllas straffområde.Den efterföljande straffen satte sedan Joel Wedenell säkert.

Wedenell var som toppforward också inblandad i en rad farligheter utan att få utdelning.– Men det kommer säkert att rassla till en del från hans sida, det tycker jag han redan visar, ansåg Olofsson.Fyra minuter före slutet kom sedan HIF:s tredje mål när Haris Crnalic satte 3-0 framspelad av Oskar Olsson. Två spelare som bytts in under den andra halvleken då också Ilir Salja (ny från juniorlaget) och förvärvet från Perstorp, Johan Hansson, fick chansen.– Vi känns ganska breda när vi tittar på truppen och det är inte riktigt klart hur vi kommer att forma premiärlaget, berättade Olofsson.Jonas Osberg, stod i mål och gjorde det bra?– Ja absolut, men nu blir det Peter Richter i genrepet mot Asarum och sedan får vi se vem som står i premiären, förklarade HIF-tränaren.– Dessutom har vi Lucas Ljungbäck som tredje målvakt och han höll ju nollan mot Älmhult.Vad tyckte du om motståndarna, Bromölla? – Ett piggt lag som verkligen försöker spela fotboll så det var en bra motståndare för oss, ansåg Dan Olofsson.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.