Anton Olsson imponerade stort i Utrecht

Sport 15-årige Anton Olsson har under säsongen gått från klarhet till klarhet på brottarmattan.
Sport • Publicerad 3 april 2013 • Uppdaterad 13 december 2021
Anton Olsson (höger) släppte inte en enda poäng när han vann Osterturnier i holländska Utrecht.
Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Anton Olsson (höger) släppte inte en enda poäng när han vann Osterturnier i holländska Utrecht. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

15-årige Anton Olsson har under säsongen gått från klarhet till klarhet på brottarmattan. Han har gjort ett antal bra seriematcher i Ores trikå, och i vintras vann även kraftprovet Glentons mästarmöte för första gången.

I helgen mätte han sina krafter med internationellt motstånd, och han visade sig stå sig bra i sin klass 66 kilo för pojkar 13–15 år. Fyra raka segrar och inte en enda tappad poäng blev facit för hans Hollandsresa.– Det gick bra. Finalen var ganska hård, annars gick det rätt så lätt, säger Anton Olsson.Och med rätt så hård menar Anton att han vann med 1–0, 3–0 mot tysken Sebastian Klusak. I de övriga matcherna blev de klara segrar mot i tur och ordning Dawid Zakr-zewski, Holland, Juan Benschop, Holland, och Jacob Logard, Sverige (Norrtälje).

– Jag har inte varit med i den här tävlingen tidigare, men det var roligt att möta internationellt motstånd. Det var ju inte som ryssar för de är ännu bättre, men det är dit jag vill, säger Anton Olsson.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.