Oscarsbelönad har avlidit

Personligt Jhabvala vann en Oscar för manuset till James Ivorys två filmer \"Ett rum med utsikt\" (1986) och \"Howards End\" (1993).
Personligt • Publicerad 4 april 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

Jhabvala vann en Oscar för manuset till James Ivorys två filmer "Ett rum med utsikt" (1986) och "Howards End" (1993). Hon nominerades även för manuset till "Återstoden av dagen" vid 1994 års gala.1975 tilldelades Jhabvala även den prestigefulla brittiska litteraturutmärkelsen Bookerpriset för romanen "Hetta", vilket gör henne till den enda personen som vunnit både Oscars och Booker.

Ruth Prawer Jhabvala blev 85 år.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.