Efterlängtade långväga gäster på plats

Skåne/Kristianstad Äntligen har ett av de säkraste tecknen på att våren är på väg kommit till Pulken.
Publicerad 5 april 2013 • Uppdaterad 15 december 2021
Lennart och Anita Olsson tog med sig barnbarnen Bella och Brian på transpaning. 
Foto: Johanna Ravhed
Lennart och Anita Olsson tog med sig barnbarnen Bella och Brian på transpaning. Foto: Johanna Ravhed

Äntligen har ett av de säkraste tecknen på att våren är på väg kommit till Pulken. Just nu fylls markerna av återvändande tranor som passar på att äta och vila upp sig innan de fortsätter sin färd upp över Sverige. Fåglarna har varit efterlängtade. Vid påsk brukar det vara fullt av tranor men i år har den kalla vintern satt stopp.

Uppe i fågeltornet står Bella och Brian Olsson och spanar i sina kikare. – Titta farmor, jag såg en som flyger, utbrister Bella och vänder sig mot farmor Anita och farfar Lennar som tagit med sig barnbarnen på utflykt.– Vi läste i tidningen att de hade kommit nu och tänkte att det skulle passa som utflykt när vi är barnvakter, berättar Lennart Olsson.Bella tycker att tranorna är fina.– De är så stora, säger hon.Nu kommer tranorna att vila upp sig vid Pulken för att sen fortsätta norrut.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.