Tjuvar stal myntväxlare

Broby Vid tvåtiden på natten larmades polisen till Knislinge efter att boende reagerat på att man bankade på något.
Publicerad 8 april 2013 • Uppdaterad 14 december 2021
Emil Svensson
Emil Svensson

Vid tvåtiden på natten larmades polisen till Knislinge efter att boende reagerat på att man bankade på något. När polisen kom dit hittade de två uppbrutna myntautomater och en växelautomat på marken. Det här var ett par hundra meter bort från gymmet och de visste inte var automaterna kom ifrån.När så Emil Svensson, ägare till Knislinge fitnesscenter, kom dit för att fixa med spackling och målning på det alldeles nybyggda solariet möttes han av en söndersparkad vägg. Växlingsautomaten var reglad i väggen och där var nu bara ett hål.Han ringde polisen och de kom dit under förmiddagen för att säkra spår efter tjuvarna.–Jag hade precis byggt solariet som blev söndersparkat, säger Emil Svensson och suckar.Tjuvarna hade lyckats bryta sig in i de två myntautomaterna.–Men de var jag och tömde på söndagskvällen och det är inte så många som solar på nätterna, så det kan inte ha varit mycket pengar i dem. Och myntväxlaren tror jag knappast de fick upp. Den är som ett kassaskåp och väger väl en 25 kilo, säger han.Däremot gjorde tjuvarnas försök att ta sig in i skåpet att det nu är totalförstört.–Jag bryr mig egentligen inte om pengarna de kan ha fått med sig, det var inte mycket. Men att ersätta allt det här kommer att kosta mig ett års vinst, säger Emil Svensson.Av de två trasiga myntautomaterna försökte han pussla ihop delarna för att i alla fall få en fungerande automat och under måndagseftermiddagen kom den upp i solariet igen. Men det andra solariet planerar han nu att flytta in till gymmet.Och någon ny växelautomat blir det inte.– De är för dyra.En ny myntväxlare kostar i alla fall 20 000 kronor.

Anna Persdotter
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.