Anna-Lotta Larsson i snapphanefilm

Kultur och Nöje – Om några veckor ska vi spela in på Hallandsås och runt Söderåsen.
Publicerad 10 april 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

– Om några veckor ska vi spela in på Hallandsås och runt Söderåsen. Hon ska spela bondkvinnan Ingeborg, som visar mig vägen till den stora snapphaneledaren Sven i Boarp, berättar Anders Olofsson, som förutom att han gör huvudrollen som Stall-Erik även skrivit manus, regisserar och producerar.

Inspelningen av filmen började redan 1996, med Johannes Brost som första gästskådespelare. Sedan dess har stora delar av Sveriges skådespelarelit, och även ståuppkomiker, sångare och scenpersonligheter ställt upp för att lokalvårdaren och amatörfilmaren Anders Olofsson ska kunna få sin dröm om att göra en film om snapphanetiden att gå i uppfyllelse. – 2015 har jag tänkt att vi ska kunna se lite av filmen och helt klar, med redigering och allt, ska den vara 2020. Sen får det vara bra, säger Anders Olofsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.