Hade döda kalvar i stall

Skåne/Kristianstad Mannen har sedan tidigare fått ett föreläggande av länsstyrelsen och det var med anledning av det som länsstyrelsen gjorde en inspektion år 2010.
Publicerad 10 april 2013 • Uppdaterad 24 november 2021

Mannen har sedan tidigare fått ett föreläggande av länsstyrelsen och det var med anledning av det som länsstyrelsen gjorde en inspektion år 2010. När de kom till gården visste de att mannen hade ungefär 200 nötkreatur sedan tidigare.

Men man hittade också djur i ett annat stall. Inspektören beskrev stallet som miserabelt under rättegången. Det var enorma gödselmängder nära fodret. Djuren hade inte fri tillgång till tjänligt vatten och ingen torr och ren liggplats. Man hittade döda djur under en presenning samt två döda kalvar i en box.

Djuren utfodrades med framförallt morötter, vilket hade gjort att de var mycket smala. Mannen som nu har fällts menade att djuren inte var magra utan mer som fotomodeller.Detta skedde 2010 och sedan det inträffade har mannen avyttrat alla djur. Men trots det fälls han för Brott mot djurskyddslagen.Straffet blir 120 dagsböter å 50 kronor.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.